onsdag 26 december 2012

Julens bravader..

Jag fortsätter min high tech-stil, nu har jag installerat blogger-appen på paddan så att jag kan skriva här också (det gick inte att skriva via den vanliga webbversionen). Visst är jag cool? (Jag säger inget om att jag råkade bestämma mig för att uppdatera telefonen och glömde bort att den startar om och min pinkod ligger - just det - hemma).

Julafton har nu passerat, om ni inte märkte det. Vi hade en alldeles lagom mysig dag, Kalle Anka, mat glada barn julklappar och knäck. Jag fick en gitarr av Peter! Jag har velat ha en väldigt länge men det har inte riktigt kommit i första hand, nu är det bara att stämma den innan jag kan börja lära mig ackord så att jag i förlängningen blir en välkänd och välbetald artist. Peter gav mig också en Aladdin-mörk choklad-ask, han vet exakt vad jag uppskattar! Som tur var fick jag en el-tandborste av min svärfar så att jag kan ta hand om mina tänder. Idag ska vi över till svägerska, svåger och det två gulliga systerdöttrarna, det är dags för dem att tillsammans med sväronen planera sin Thailands-resa, jag och Peter får sitta och sukta bredvid.

Mitt mående har väl varit sådär kan man säga, det tar ju mycket kraft och ångesten och tröttheten har ju den konsekvensen, det gör ju också att jag tar mer mediciner och det i sin tur ökar tröttheten. Det ständiga funderat kring vad som är bäst, vilket alternativ som är mest passande.. Sova eller inte sova, vara pigg men ha ångest osv. Trots att jag har haft de här problemen ganska länge nu så vänjer jag mig aldrig, man reagerar så olika av samma eller liknande situationen.

torsdag 20 december 2012

Kattgodis

Ibland blir man trött på sin(a) katt(er). Fröken Elsa var ute en vända (hon gnällde och pep och krafsade så jag släppte ut henne). Fröken Elsa besitter kunskapen av att öppna dörrar och ytterdörren öppnades efter sådär max två minuter. Nu, ungefär kanske fem-tio minuter senare, börjar hon gnöla igen och vill gå ut. Igen. Sen kommer samma sak inträffa ytterligare en gång och därefter kanske en gång till. För säkerhets skull?? Jag vet inte - hon kan ju vara ute längre perioder, framför allt på sommar-halvåret, men det här händer nästan alltid.. Är det för att hon kan öppna dörren eller är det för att hon vill veta att vi finns där? 

Idag slutade Peter skolan och har alltså jullov nu, med sig hem fick han en massa julgodis och jag säger bara det: det är väldigt synd att jag har så dålig karaktär! Grejen är, jag kan om jag verkligen vill, men nu är det liksom bara slut på den orken.. Jag kommer antagligen inte behöva åka med i bilen till Eskilstuna i morgon, jag kan nog rulla själv tror jag. Jag får satsa på nyårslöften i år (igen), tydligen. Får väl virka en del sorters godis och ha som substitut, kanske kommer hela vårt hus svämma över av virkade godsaker, då tjänar de ju också som terapi kan man säga. Inte så dumt, kanske kan jag kränga några, det vore ju trevligt - lite cash till nästa new york-resa som jag faktiskt kan börja planera så smått om ett halvår sådär, ytterligare terapiarbete blir det ju då!

söndag 16 december 2012

Trala...va??

Jag har försökt skriva ett inlägg via min padda men det fungerar inte så nu testar jag min blogger-app på telefonen, jag känner mig mycket ungdomlig kan ni tro!

Idag fick jag (igen) totalt bryt över alltihop. Jag har verkligen inte någon lust till någonting längre, jag gör saker men bryr mig inte. Mekaniskt. Men jag känner ingenting, en trötthet bara. Och ångesten som liksom greppar mig över strupen. Det är konstigt att känna så; "jaha, nu är julgranen pyntad, jaha, den är ganska fin, jaha". Mina sinnen fungerar således och ibland kan jag känna mig oerhört ledsen i samband med den stora trött- och hopplösheten. Ibland.

tisdag 11 december 2012

High tech

Jag är ganska cool just nu (fast man använder tydligen inte uttrycket 'cool' längre, det har Peters brorson talat om), i alla fall om jag får säga det själv. Jag har nämligen införskaffat ett fodral till min ajj päd så att jag nu kan skriva mycket lättare, det lutar ju, så det är väldigt praktiskt tycker jag nu (dessutom är den snygg).

Annars? Nej, knappast någonting alls, jag ligger fast i min lilla svacka och orkar inte göra många knop.. Eller, det är snarare så att jag gör någonting och så blir jag så trött att ingenting känns bra sen. Jag har ju alltid femtiotre idéer i hjärnan, så kanske jag börjar med en grej, det går bra och liksom känns okej - sen, efter några timmar så är jag helt off igen. Ser saker som jag kan göra, t.ex. en stickning, men orkar som inte lyfta upp den och fortsätta. Jobbigt. Fast jag har ju mått ganska så bra under en rätt lång period så jag får ju vara glad för det, men jag längtar tills vi landat i etuna nästa fredag, då är det lättare att ta det lugnt och kanske läsa en bok. Kanske ligger jag kvar där tills Peter börjar jobba igen och vi verkligen m å s t e åka hem.

tisdag 4 december 2012

Men, va?!?

Jag är ju glad i julen, men nu har jag fått lite huvudbry.. Julgranen är ju en viktig del i själva firandet och visst, jag tycker nog att man kan klä den både en och två och tre dagar innan den 23:e (det var den dagen vi klädde granen när jag var liten), det är mysigt och det är trevligt att ha den framme ett tag. Men, nu har jag på ansiktsbloggen (i första hand) och bloggar sett att granen är klädd och färdig! Beror detta på att man börjar med julpynt i affärerna i oktober? Det blir så långt fram till julafton att man tror att julen är slut redan innan den börjat. Hur kul är det? Nej, visst ska man njuta av julen och det är klart att man gör som man vill, men det blir ju inget speciellt med julen om man har jul i två-tre månader om året. Det är som med semlor, de är ju förstås goda men hur kul är det att festa på semlor under mellandagsrean? Näpp! Ajöss och good bye till min julblogg, nu vill jag faktiskt inte bidra till julhetsen (vilket jag ju, när jag tänker på det faktiskt mest gjorde första året, förra året blev det extremt få inlägg och i år har jag försökt men engagemanget har inte riktigt velat infinna sig) och jular lite extra här istället!

måndag 3 december 2012

Invigning



Nu har jag julpimpat min blogg lite - som för att inviga den, bjuder jag på rubrikens ursprung i form av Sunes Jul, avsnitt 14. Enjoy!
Nu har jag kommit in i en nedgångsspiral igen, jag hoppas den blir kort. Det känns bara som för mycket just nu, hela livet bara rusar förbi och det svischar i öronen. Hittills idag har jag klivit ur sängen, klockan är över två och jag sitter fortfarande i pyjamas. Min plan är att klä på mig och gå till närmaste brevlåda och lägga på ett brev, en bergsbestigning med andra ord.