tisdag 29 januari 2013

Varats olidliga lätthet

Bilden jag visade igår fick massor av likes från coola muskelknuttar på instagram, jag skrattade gott, det kändes som ganska, vad ska man säga, paradoxalt? De flesta bilder jag har där är liksom garn, mormorsrutor, böcker och annat pyssel.. Men det är klart, roligt att man kan nå ut till olika människor, kanske fick de inspiration till att sätta igång med lite handarbete. (Jag fick däremot ingen större lust att dricka proteindrinkar och annat onaturligt, det kan jag säga, banan efter träningen är mer min grej). Och när vi är inne på ämnet så har jag faktiskt inte haft så mycket träningsvärk idag, mest ont i arslet, nästa gång ska jag nog inte cykla :-P. Trött däremot har jag varit, så in i norden, jag trodde jag skulle dö när jag var tvungen att gå upp eftersom boendestödet skulle komma. Vi tog en liten promenad men sen sov jag ett par timmar igen, helt slut. Bra dock att jag faktiskt sov av utmattning och inte för att jag tagit så mycket mediciner, kanske ska jag testa att sova utan sömnmedicin efter nästa träningsdag (det blir torsdag, jag har räknat ut att mån-, tors- och lördag passar bra in i mitt schema), det är ju aldrig negativt faktiskt. Jag fick också min mojäng som man kan ha på armen och ha sin mobil i, så jag kan lyssna på spotify så nu ska jag börja med arbetet att lägga upp en bra tränings-spellista (antagligen en av de bästa grejerna med att träna - höhöhö).

Jag håller just nu på att läsa Sophie Kinsellas senaste bok 'I've got your number' och jag hade tänkt att jag skulle läsa den just idag eftersom jag måste lämna in den imorgon och det är fjärrlån osv. Tröttheten har ju dock gjort att jag faktiskt inte orkade titta i den för då somnade jag, jag hoppas att det inte är någonting på tv (mer än The Big Bang Theory klockan nio) för då är det lättare att ta till boken. Visst är det märkligt hur man fungerar? Jag verkligen älskar böcker, jag älskar att läsa böcker, men lik förbannat så hamnar jag ändå framför tv:n på kvällen, jag fattar inte varför. Ett tag hade vi inte vanlig tv, det var när vi bodde ute i huset, då såg vi på dvd:er och istället för tv läste vi böcker och grejen var, vi saknade inte ens tv:n, det gick ju bra ändå - vi har DN och får nyheter den vägen, sen finns internet och ja, man blir liksom inte helt bortkommen utan tv. När den här tvn ger upp tror jag banne mig att vi ska låta bli att köpa en ny tv. De gånger man vill kan man ju se film/serier på dvd - eller - på playkanalerna (ännu bättre för då kan man ju se det när man vill). (Just nu kom jag på att om tv:n ger upp kommer vi ju inte kunna kolla på dvd på den heller, men ja, om man köper en tjocktv för en hundring så klarar man ju av det också och när det är OS så kan man koppla på kanalerna om man har lust (och Vasaloppet) men det är ju saker av en annan karaktär än alla serier och skit man ser om och om igen, överallt, olika namn men samma innehåll).








Nu när jag tänker på det så behöver jag ju faktiskt inte vänta tills den här burken ger upp, jag kan ju faktiskt dra ur kabeln och allt det där ändå, jag tror ändå att det är en ganska viktig del av själva grejen, är det obekvämt så blir det jobbigare att sätta ihop och igång allting. Om vi nu ska åka iväg på den här resan kanske det kan vara bra att ta tillfället i akt och släppa den biten, då vänjer man ju sig av med att titta på tv och vänjer sig vid att läsa böcker. Alltiett. Ibland slår jag mig själv och mina idéer med hästlängder!

måndag 28 januari 2013

Belive it or not

 
Nu har jag börjat träna! Jag känner mig rätt frän faktiskt och det är ju bra, med tanke på hur ofrän jag kommer att känna mig imorgon när träningsvärken kommer studsande med all sin ljuvlighet.. Tur att det kommer ett boendestöd på morgonen så att jag åtminstone kan få hjälp att plocka fram frukost (efter att jag tagit mig ner för trappan vilket antagligen går bäst om jag rullar ner).

tisdag 22 januari 2013

Baka, baka liten kaka..

Ibland slösurfar jag och nu idag hittade jag hit, alltså, jag blir sjuk - jag vill också baka tårtor och göra dom så fina!! Visst skulle jag kunna sätta mig och baka till förbannelse men vem ska äta upp alla tårtor och cupcakes? Varken jag eller Peter är väl i och för sig nödbedda på det viset (fast jag håller ju på med min shape up) men ändå, två tårtor eller 20 cupcakes i veckan är väl kanske att ta i känner jag. Det är själva skapandet jag är ute efter i första hand. Man måste ju ha miljoner olika saker, utstickare, sugarpaste, ditten, datten och så lite till, och det är inte helt billigt. MEN. Jag har kommit på en lösning!
...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Cernitlera!

Jag har hört att Fimolera är lite mjukare, så härnäst kanske jag satsar på det men nu har jag cernit så då får det bli det. Det är ju inte helt annorlunda, jämfört med sugarpaste och marsipan så jag är inte helt ute och cyklar tror jag. Just nu har jag en plan på att göra lite tulpaner som man kan ha i evighet. Kanske ska jag göra några idag, jag har fått tennisarm vad det verkar - till följd av min virkning och stickning gissningsvis - men det är svårt att sitta framför tv:n och inte göra något. (Fast jag måste virka lite också, annars blir min sjal aldrig klar...).

I'll be back!

lördag 19 januari 2013

Flipflops och nordpolen

Bara för att jag skrev sådär, att jag hade ett par vantar kvar - mina vapendragare tror jag att jag kallade dem - så lyckades jag igår slarva bort dem. Roligt. Jag var på äventyr ute i stadens butiker och i min lycka över att ha lyckats inhandla två klänningar och ett par flipflops för 125 kronor så försvann de. Sådär kul, men idag har jag köpt nya (två par) och jag är glad över mina fynd! Min tanke var ju att jag skulle köpa en klänning som belöning för att jag har hållit fast vid min shape up-app, tills när vi ska iväg på semester (då har det gått ungefär en månad). När jag sen var inne på Lindex i ett annat ärende så var det ju halva reapriset (Lindex är bäst på rea, det har jag insett) och jag hittade två klänningar, en lite mer "tapåsigtillochfrånsolstolmenintenågotatthapåmiddagar" och en lite "finare" som man åtminstone inte behöver skämmas i när man ska käka. Eller vad man nu ska göra. Att hitta flipflops var ju som jag misstänkte inte det lättaste, men, Lindex gav mig t.o.m. det i form av rea på reapriset. 25 kronor, visserligen lite förstora men det kan man ju ta, de såg lite snitsiga ut faktiskt och snitsigt är ju mitt mellannamn som vi alla vet..

Igårkväll var jag gräsänka tillsammans med våra tigrar, vi hade det ganska mysigt när vi mumsade på skorpor, te, glass och vin. Och, jag glömde det nästan, Sex and the City. Nu är jag övertygad (igen) om att det måste bli New York. Jag fattar inte att jag går på det varje gång, jag kommer på olika bra ställen som vore roligt och intressant att besök men så, ser man en serie eller något, som utspelar sig i New York och så är det klippt. Det är liksom onödigt att tro att man kommer att ändra sig. Fast vi har ju åtminstone funderat lite på om vi ska mellanlanda och passa på att ta två dagar i Reykjavik när vi ändå är på resande fot (och för att Iceland Air (tror jag det heter) ger den möjligheten utan att priset påverkas. Spännande.

Åh, just det, jag har faktiskt en resa som inte påverkas av New York! Jag skulle väldigt gärna åka på en kryssning till Nordpolen (jo, det finns, fast man åker väl med någon typ av isbrytare). Det kostar dock uppåt 100.000 per person så det lär ju ta ett tag innan vi kan komma iväg på någonting i den vägen (och när vi väl kommit upp i 200.000 så lär ju priset gått upp så vi måste spara 100.000 till) men å andra sidan finns det ju inte så mycket shoppingmöjligheter och jag tror att det är All inclusive (eller vaddå, det är ju inte som man har så mycket annat att välja på egentligen, man kan liksom inte välja på sådär himla mycket). Men om jag har tur så kanske jag kan lyckas få en sådan resa tills jag fyller 50, eller kanske 65. Typ.

fredag 18 januari 2013

Skimaster

Jag har köpt längdskidor!! Fattar ni? L ä n g d s k i d o r! Jag har inte åkt på sådana de senaste 20 åren så det ska sannerligen bli en upplevelse som heter duga. Givetvis är det inte den senaste modellen, ej heller den näst senaste eller de senaste för 20 år sen. Nej, jag har skaffat mig ett par för 50 spänn på Ekorrarnas loppis när jag var där min vän Veronica igår. Detta par är av den sort som man inte ens behöver pjäxor utan man har sina vanliga kängor och så spänner man om en sån där fjädergrej som man kan anpassa till fötternas storlek. Perfekt med andra ord. Det svåra är ju det här med att valla, det har jag mycket lite koll på men jag läste lite på nätet och såg att det finns tejp-valla som var enkel. Peter säger något om någon valla som skulle användas vid -2 till -6 grader, är det glidvalla undrar jag. Jag ska svänga in på stadens sportaffär idag och kolla in utbudet samt införskaffa ett par bättre vantar (jag har i vanlig ordning tappat bort mina finare vantar och står nu med mina vapendragare, en brun och en vinröda som är resterna av en förpackning med tre par vantar som jag köpte när jag precis flyttat hemifrån för sådär 12-13-14 år sen, de bestod av tre olika färger men som sagt, nu har jag alltså bara en av två färger kvar).

Nu - dags för äventyren på stadens gator, jag hoppas också, kanske lite motsägelsefullt med tanke på ovanstående, hitta ett par flipflops, vi ska ju åka till solen och jag känner att mina fina dr martens som jag ju skaffade i höstas inte riktigt funkar vid poolen..

onsdag 16 januari 2013

SpiderÅsa

Jag har påbörjat ett nytt projekt: en spindelsjal (och jag tänkte att den bör bli färdig tills vi ska på solsemester en vecka på sportlovet (och när vi är inne på ämnet, fattar ni vilka förmåner vi har som lever där vi lever? Man går omkring och gnäller på både det ena och det andra och tredje men egentligen har vi det ju så himla bra. Vi kan t.o.m. åka till solen när vi inte tycker det är tillräckligt med den varan här hemma, visst får man spara, men att man överhuvudtaget har den möjligheten är ju bra nog) så att jag kan ha den på kvällarna när det blir lite svalare). Jag har nu kommit till den första spindeln och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig vidare. Alltså. Ni vet ju hur en sjal ser ut, trekantig, och då bör man ju öka på med två spindlar på varje spindelvarv. Jag menar - tänk varje spindel som en fyrkant så har jag ju gjort första fyrkanten, nu ska jag då gå vidare och behöver alltså göra två fyrkanter över den första, de innersta halvorna mot varandra så att det blir som trappsteg. Jag vet inte hur man gör. Alla beskrivningar beskriver bara hur man gör den första spindelrutan, vilket inte är så illa, det är ju grundförutsättningen, men ingenstans står det hur man går vidare.. Suck och stön alltså. Jag är dock med i en virkgrupp på fejsboken så där kan jag ju fråga och hoppas att någon vet.
















Dessa p r o b l e m...

måndag 14 januari 2013

Det börjar bra!

Bokåret har börjat bra, jag har just läst ut den första boken - En förgiftad man av Peter Robinson.Det var en hit, tycker jag. En deckare i lite annorlunda stil kan man säga. Han har ju skrivit ett gäng deckare och jag har läst ett par-tre stycken av dem som kom först och tyckte de var bra men sen fastnade jag på någon bok och sen har det inte blivit något mer. Förrän nu alltså.



Boken handlar om en man som återvänder till England efter 30 år i LA, hans hustru har just dött och han hittar ett hus som han köper och flyttar in i. När han flyttat in får han, utav mäklaren som givetvis inte sagt något så länge affären inte var klar, vet att det skett ett mord i huset. En fru som mördat sin make genom att förgifta honom. Därefter får man följa med på en resa både i nu- och dåtid, jag tycker det är ganska så bra gjort, man får veta ganska mycket av vad som hänt tidigare i själva mordstoryn men också det ganska vardagliga i mannens nya liv (och hans jakt på sanningen). Jag skulle helt klart rekommendera den som läsning, den är som sagt bra!

Nu ska jag gå vidare i min bokhög där Marian Keyes senaste bok väntar (och den handlar om familjen Walsh, de böckerna tycker jag är de bästa)..

lördag 12 januari 2013

Sommarspåret

Jag har dragit igång min sommarlåtslista på spotify. Jag har alltid varit lite av en "antingen-eller"-person. Alltså: julen är slut, in med sommaren. Kanske beror det på att det inte finns några mängder av vårlåtar, "Vintern ra" (som vi lite mer musikaliska körsångare säger) är ju naturligtvis icke att förringa, men, det är ändå inte så himla stort utbud. Jag har för övrigt den låten och "Sköna maj" med på spellistan. Så det så.

(Vi har dock inte plockat ner granen och sådant, det är väl nu i helgen man ska göra det, men jag kanske tar tag i det med mina boendestöd nästa vecka eller något).

Apropå sommaren så har jag ju också satt igång med min ShapUp-app vilket är roligt, speciellt som jag kommit på massor av fina belöningar för varje vecka/månad osv. Tyvärr är det väldigt obra att sätta igång med den här appen när man är sjuk, man har liksom inte riktigt den disciplinen som krävs, speciellt i början, just nu är jag t.ex. sjuk sugen på glass, jag tror att jag ska dö i princip - då undrar man, vilket är bäst, ge efter för glassen eller att förbjuda det totalt. Med tanke på mina ätstörningsproblem i bakgrunden så är jag inte särskilt pro att förbjuda, det kan lätt sluta helt fel då, med hetsätningar och sådär, det är knappast ett bättre alternativ än att äta en glass. Det blir en fantastiskt spännande problematik kring det hela, man måste väga sin pro's och con's (visst heter det så?) väl. Sen, som skrivet, så är det ju faktiskt mycket lättare när man är frisk, alltså fysiskt, det behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut. Spännande som sagt.

onsdag 9 januari 2013

.

Ibland känns det som om att det är någon som sitter någonstans och tänker att OM jag nu känner att livet i alla fall känns lite okej, jag har något att se fram emot och sådär. DÅ är det någon som skrattar åt mig och denne någon släpper ner något som ger mig extrem ångest och känslor av hopplöshet. Och när jag reagerar så, då hånskrattar denna någon ännu högre och firar med att käka tårta och ha ett rejält kalas.

Är det konstigt att jag nu känner att; nu, nu orkar jag verkligen inte mer.

måndag 7 januari 2013

Snart är sommaren här!

Jag har verkligen tappat min julsugna sida. Alltså, förr var jag så himla deppig för att man var tvungen att plocka undan allt och jag väntade in i det längsta. Så icke i år - när jag blir frisk (jag har nu bestämt mig för att vara sjuk tills jag blir frisk, dvs. inte ha dåligt samvete, det tar ju så mycket längre tid innan man blir frisk om man inte är sjuk när man är sjuk) ska jag lägga på ett kol. Jag ska fixa lite nya gardiner i sovrum och sånt, jag ska fixa fönsterlampor, förhoppningsvis genom att jag hittar snygga virkade dukar på någon loppis som jag sedan stärker över något lämpligt så att de får formen av lampor (jag visar när jag är färdig med detta projekt), perfekt när det fortfarande är ganska skumt men inte jul. Hoppas jag, vill säga, jag vet ju inte riktigt om det kommer att fungera.. Jag har en annan plan också, jag har ju sett att de här stegarna är så populära nuförtiden - ni vet vilka jag menar - och jag tänkte att jag ska ut i skogen och plocka reda på rejäla grenar (givetvis sådana som ligger på marken) så att jag kan göra en egen med något snyggt snöre eller liknande vid varje "steg", kanske kan det bli en målning därefter, vi får se.

Lite manisk i mitt sinne? Ja, kanske lite.. (men shit, jag måste hitta min lapp med tid hos min prattant!)

söndag 6 januari 2013

Nu är den åtminstone stämd

Vi har varit hos mamman i helgen, mamman har spelat gitarr i sin ungdom och fick således den eftersträvansvärda uppgiften att stämma min gitarr! Inte helt enkelt visade det sig, det är tydligen inte det när gitarren är precis ny (eller rättare sagt, när strängarna är helt nya) utan de ger med sig efter ett tag. Det kan vara okej i alla fall, jag kan ju inte så många ackord än, så under tiden den vänjer sig vid livet så kan jag lära mig att sätta fingrarna på rätt plats, låtar och rena ackord får bli en senare fråga..

Igår på kvällen drabbades jag av ett enormt virksug, alltså, jag virkar ju en del annars också men nu blev det liksom som en craving efter choklad. Har aldrig varit med om någonting sådant förut (och då menar jag ju givetvis craving efter virkningen) men såklart vet jag inte vad jag ska göra. Jag vet t.ex. att jag en gång sett en mormorsruta i form av en uggla men det är tydligen omöjligt att hitta den på nätet, ugglor är ju riktigt poppis i dessa tider har ni kanske märkt. Om jag ska sälja något virkat tillsammans med min vän under våren så kan jag nog satsa på ugglor i olika former. Kanske. Eller i alla fall till viss del.





...eller om jag kanske ska ta fram min cernitlera som jag inspirerades att köpa innan jul och göra något spännande som är lite vårlikt med den...

tisdag 1 januari 2013

2012

Tre bra saker:

- Jag fick en ny kompis som bor på armslängds avstånd
- Min fotoutställning
- När Peter överraskade med en resa till Växjö

Bästa boken: Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer

Roligaste boken: 90-talet.se - eller: vem fan komponerade modemljudet?

Mest intressanta boken: Boken om Romanäs

Otäckaste boken: Slutstation rättspsyk

Roligaste app-upptäckten: Instagram

Något som jag fortfarande skrattar åt: När Peters brorson William, 7 år rockade loss på familjesemestern med frasen "I'm sexy and I know it!", jag var inte riktigt beredd på det.

En stor besvikelse: Upptäckten av min ull-allergi.

Bästa komediserie: The Big Bang Theory

Bästa TV- upptäckt: Downton Abbey

Någonting jag gjorde som jag inte gjort tidigare: Åkte på charterresa

Craving jag hade: Sesamkakor med kokossmak

Ett bra inköp: Mina glasögon, dels för att de är snygga och dels för att jag ser mycket bättre med dem.

Ett lite sämre inköp: Samsung-telefonen, den funkade väldigt få månader (men den var väldigt billig så det var kanske inte oväntat).

Saker jag vill bli bättre på att göra 2013:

- göra saker färdigt, t.ex. alla stick- och pysselprojekt
- yoga
- träna
- spela på min gitarr som jag fick i julklapp (jag kan tre ackord redan, först tänkte jag dock försöka stämma gitarren).