onsdag 20 augusti 2014

Matte och levaxin

Kanske det kan finnas en poäng med att slänga in ett inlägg då och då, när jag nu så sakteliga travat igång med den här bloggen igen. Kom jag på.

I våras började jag att äta medicinen Levaxin för att öka min produktion av sköldkörtelhormon eftersom den varit lite låg. Det här är något som kan påverka en depression och jag tänkte, när frågan om jag ville prova eller inte, att det åtminstone inte kan bli sämre och så körde vi igång. I mitten av sommaren höjde vi dosen med hälften och därefter har det faktiskt gått rejält uppåt! Framförallt på så vis att jag känner att det finns en framtid, att jag faktiskt kan, att jag klarar av saker. Jag har kunskaper och jag är kreativ t.ex. Jag vill göra något med min framtid, med mitt liv, inte bara sitta här och göra ingenting. En overklig känsla, som att någon lyft på ett lock, det känns jättekonstigt men såklart bra! Mitt nuvarande projekt är att gå upp på morgonen. Det är väl kanske svårt i sig, men eftersom jag sovit väldigt länge under flera år så är det inte normalt för mig att vara uppe i mer än 12 timmar, men nu ringer min klocka vid 9 och sen snoozar jag. Idag slog jag rekord och klev upp vid halv tio. Jag är medveten om vilken lyx många skulle se det som, vem vill inte ligga kvar i sängen till 9 en vardag? Men helt enkelt är det faktiskt inte, men det känns bra och jag hinner ju med lite mer saker vilket är bra eftersom mitt andra projekt är:

..

..

..

..

..

..

..

Jag ska göra högskoleprovet! Huruvida jag ska använda mig av resultatet (eller om jag behöver  använda det) eller ej, det vet ju ingen men det kan ju vara bra att ha tänkte jag. Detta har resulterat att jag nu hänger över matteböcker!! Jo. Det är sant, jag har till och med köpt mig en miniräknare och ett rutigt kollegieblock - jag har typ börjat skolan hemma i köket. Än så länge har jag det rätt soft, för det är en grundgenomgång och jag repeterar, men jag tror att jag måste börja ta mig lite längre in i djungeln eftersom matteuppgifterna på ett av de gamla högskoleproven jag plockat fram har en lite högre nivå. Det ska tydligen räcka med/motsvara gymnasiets A-kurs (som väl heter något annat nuförtiden), men jag är då inte säker. Så idag har jag kompletterat min A-bok med en till, fast den mest krävande  boken (naturprogrammet antar jag). Intressant att samma kurs kan vara olika beroende på vilket program man läser... Vi lär väl se hur det går, jag hade 1.3 när jag gjorde det sist (2007) så jag är glad om jag hamnar i närheten, åtminstone inte under 1. Återkommer med resultatet (såvida det inte går åt h-vete alltså, men då vet ni ju det ändå).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar