fredag 16 december 2011

Ibland undrar man

Jag köpte ett ex av den fantastiska tidningen Aftonbladet (obs! ironi). Det står bland annat om en fejd mellan mor och dotter angående en triss-lott. I korta drag: dottern skickar in lotten eftersom hon har fått tre tv-apparater (gissar jag) och fick skrapa i TV, vann 10.000/månaden i 25 år, ganska gött. Nu hävdar då modern att det egentligen är HON som ska ha vinsten eftersom det var HON som köpte lotten. Säger hon alltså. Jag tror hon var med vid sidan av när skrapet visades i TV. Anledningen till att hon inte gjorde det själv (eller skickade in lotten med sitt eget namn - om det nu var hon som vann) var för att hon inte ville vara med i TV. Förståeligt, det tycker jag, absolut. Men. Sen kom det argument som gör att jag ens skriver hela inlägget, nämligen: hon ville inte skriva sitt eget namn för att hon kanske riskerade att förlora sitt bostadsbidrag. Jag undrar - om man vinner 10.000/månad i 25 år - behöver man ens ett bostadsbidrag? Okej om man vunnit 10.000 som en engångssumma, men alltså, 10 extra papp i månaden är ju bra mycket mer än ett bostadsbidrag tänker jag. I min värld är det ju så att man är glad ju mindre bidrag - och allt pappersarbete som kommer med det - man behöver, ju bättre är det.

Nu hänger jag ju en del på familjeliv.se och där blir man ju överraskad gång på gång, det är ganska underhållande tycker jag, ofta känner man att man gärna tar fram popcorn-skålen och ser hur det går i trådar med rabiata människor från olika sidor. Alltså borde jag vara ganska van vid detta men uppenbarligen  upphör man aldrig att förvånas... (det vet man ju egentligen, eftersom just familjeliv bjuder på goda exempel, men där kan man ju alltid vara anonym och inte skylta med sina märkliga idéer kring hur mycket pengar man borde få av soc. fastän man fått en (större) summa pengar som man gjort av med eftersom man inte trodde att det räknades som inkomst).

Jag fattar inte. Faktiskt.

1 kommentar:

  1. Hoppas du hittat passet *håller tummarna*
    Och du, vilken klockren iaktagelse!!! Hålelr helt med dig, vinenr man dessa pengar så ska man väl inte ha bostadsbidrag?!?!

    Ang nejlikorna så beror det mycket på apelsinens skal, dvs tjocklek, hur mycket det doftar, i år hade jag apelsiner med tjockskal å de doftar lite mindre tcker jag. Men luktsensationen kommer iaf medans man sitter å pysslar, vill man förstärka det hela kan man ju ta ett siselgeringsverktyg å göra mönster i apelsinen - då doftar det garanterat!

    KRAMAR

    SvaraRadera