måndag 1 oktober 2012

Störiga saker:

- när man ska ha sin stora stämpelkloss för att kunna stämpla och den visar sig ha försvunnit någonstans på skrivbordet, trots att jag vet att den var där igår (eftersom jag använde den)! Och jag vet verkligen inte var någonstans på skrivbordet den har gömt sig nu, det är liksom platt överallt så, ja, den har väl rymt..

- människors fördomsfullhet. På facebook lär man sig saker om sina vänner som inte är särskilt sympatiska (vilket antagligen gäller även omvänt). Idag handlar det om några "likes" av vad någon skrivit om att "muslimer" vill att det ska finnas böneutropare i Sverige vilket ju kommer att göra att vi störs konstant. Den som reagerat hade givetvis inte skrivit exakt som det förhöll sig (och som jag läste i DN senare) utan givetvis handlade det om ALLA muslimer, om att de bara kräver och kräver och kräver, att religionsfrihet inte betyder att alla har rätt att utöva sin religion hur de vill bara för att de bor i Sverige (?). Den som tolkat beskrev ju, i vanlig ordning när det handlar om muslimer, att vi snart är överfallna av islam och sharia-lagarna är nästa steg. Ni vet hur det brukar se ut. Hur såg då nyheten ut ifrån början? Jo, det var en församling i Fittja som hade ansökt om att få ha en böneutropare, alternativ 1/ en gång varje fredag, alternativ 2/ första fredagen i månaden eller alternativ 3/ två gånger om året.

Man kan inte låta bli att undra - vad hände på vägen från den första informationen? Vi snackar ju verkligen en höna av en fjäder. Och jag har väldigt svårt för meningar som just den här "vi har religionsfrihet men det betyder inte att alla har rätt att utöva sin religion som de gör i hemlandet".  Håhåjaja..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar