söndag 22 april 2012

Pigge, pigge, pigge, piggelin, piggelin

Idag är det bara host och rossel men ingen feber - inte mycket av någonting i jämförelse faktiskt. Det är skönt kan jag säga. Verkligen. Så. Detta har jag firat genom att plantera lite frön som ska bli tomater, frön som ska bli solrosor och sticklingar på pelargoner som jag snodde från min svärmor. Tomaterna är körsbärsvarianter i gult och rött, solrosorna är vanliga, de som brukar växa mest, förra året planterade jag dem rätt i jorden men sen hörde jag att man ska förgrädda dem för bästa resultat så det har jag gjort nu. Pelargonen är en engelsk pelargon, lila och vit. Jag skulle vilja hitta en hängpelargon - kanske kan jag hitta något på Tradera, det brukar finnas sticklingar där som oftast är billiga. När jag började livet med pelargoner var jag aningen överentusiastisk och odlade sticklingar i parti och minut. Tyvärr i för små krukor och alla dog efterhand. Nu har jag lärt av detta och satsar istället på få sorter och stora krukor, jag har hört att stora krukor är grunden till stora pelargoner (vilket ju är logiskt eftersom rötterna får bra med svängrum). Nu har vi ju en källare också, där jag kan övervintra dem. Vad gäller tomaterna så hade jag tänkt skippa dem i år, men sen fick vi tre stycken plantor av min svärfar och jag har redan lyckats ha ihjäl en, så jag tänkte att jag lika bra kunde slänga i några frön och hoppas att de tar sig. Kanske kan jag sälja en eller annan också.

Nu ska jag nog övergå till lite pyssel. Jag har kommit igång med korttillverkning nu, gjort fyra stycken, det är rätt roligt så jag tänkte göra några som jag kan ställa ut tillsammans med det andra pysslet som folkhögskolan gör. (Baktanken är givetvis att någon säger att de vill att jag ska göra ett till dem, ersättningen från FK är ju inte precis fet, så allting utöver det är ju en bonus även om det, för en vanlig inkomst-människa inte är mer än skrammel i plånkan, så är det i alla fall lite mer för mig). Dessutom har jag en present som jag måste ta tag i också.


(Och apropå odling så gav vi, när vi flyttade hit, ett gäng aubergin-plantor till svärfamiljen. De klagade sedan på att de var skitäckliga. När jag nu under resan frågade om de ätit dem råa, svarade de ja, vilket ju helt klart förklarar att de var äckliga, auberginer ska ju inte ätas råa. De verkade dock inte övertygade av mitt svar, så vi får kanske slänga i hop någonting som innehåller just auberginer någon gång, så att de märker att det är ganska stor skillnad ;-) )

2 kommentarer:

  1. Hej, en snabb hälsning bara....jag kanske visst kommer till tranås på tisdag - på vägen hem vettu. =) Men hade du ingen mobbe nu eller - har inte hängt med. Iallfall så hörs vi av på ett eller annat sätt...kram!

    SvaraRadera
  2. Skönt du börjar bli kryare, å plantera frön.... oj så avlägset det känns då det snöar för fullt här... men borde kanske driva några frön. Eller så tar jag enkla vägen å köper plantor på plantskolan i vanlig ordning ;-D KRAMIS

    SvaraRadera