lördag 23 juni 2012

Att fira midsommar utan sprit

...var i går kanske, tja, inte den mest brighta idé jag haft. Alltså, jag är helt nöjd med det jag drack, både den alkoholfria ölen och cidern var kanongoda - de smakade inte vatten och inte saft vilket ju är perfekt, snapsen var väl, tja, snaps - den oljiga smaken var ju (tyvärr) kvar och utöver spriten så är den det värsta, men, dill och kummin var i alla fall inte helt dålig, jag får se hur jag gör med de andra jag har kvar.. Nåväl. Anledningen till att jag tyckte bristen på alkohol igår var lite sur var för att det var en sån j-la massa idiotiskt tjöt. Inte av alla givetvis, men vissa delar av sällskapet kunde liksom aldrig någonsin hålla tyst. Okej, visst ska man prata - jag pratar ju också en hel del när jag väl sätter igång, men liksom hela den totala brist på social förmåga är ju helt klart ett störande bekymmer. Majoriteten av deltagarna var ju helt "normala" i brist på bättre ord, man vet liksom hur man beter sig, man vet hur man agerar i förhållande till andra människor, man respekterar varandra, kort och gott: om någon pratar/ska sjunga snapsvisor så håller man käften. Egentligen vet jag inte om det hade så mycket att göra med att jag inte hade druckit någon för de flesta som hade druckit var inne på samma linje, men kanske hade man en aningen mer utsuddad pilspets.

Nästa midsommar ska vi ju alltså fira hos oss, jag funderar på att införa någon typ av alkoholkontroll, max tre öl (eller cider eller liknande) eller max en flaska vin/person, ingen snaps - man kan faktiskt snapsa på det man dricker i övrigt. Någonting ditåt. (Nej, jag vet, jag kan inte bestämma över mina vänners alkoholintag, men vi är liksom vuxna, vi har gått vidare från "jävlarvadjagärfullochskitcool"-stadiet, nuförtiden är det ju en öl, ett glas vin, en whisky eller en drink för att man tycker att det är gott, dricker man mer och blir berusad, ja, då tar man det lite lugnare och fasar över att man blir bakis.

Utöver detta då, jag hade jättetrevligt och det var härligt att skratta med sina goda och glada vänner som man tycker så mycket om! Sånt är värdefullt och det var roligt att bara sitta och prata om livet medan vi knaprade godis i kvadrat (vilket påminner mig om att jag fick en nötcreme med mig hem) - glädje helt enkelt. Jag hoppas att jag kan bidra med lite bilder så småningom.

1 kommentar:

  1. Här blev det ingen snapps, men en öl till sillen och vin till middagen, mer behövs inte, högjudda å tjötiga människor är INTE roligt, så din idé om maxintag låter inte dumt faktiskt! De lär iaf tacka dig dagen efter då de inte behöver på skit ;-D KRAM KRAM <3

    SvaraRadera