fredag 29 juni 2012

Vilse i skogen

Herr och fru Nyberg gav sig idag ut på en liten utflykt. Eller. Det skulle väl mer vara en promenad, men det blev väl någon slags kombo kan man säga, med touch av äventyr rent av.. Vi travade glatt iväg utmed den vanliga svängen och sedan tänkte vi att vi skulle gå lite längre och vek av in på ett markerat spår. Det ledde oss till en skylt där det stod att det fanns två olika spår, ett gult och ett rött, samt en pil åt det håll där - trodde vi - spåret började. Så var nu icke fallet, som ni säkert redan förstått. Precis i början gick det ju bra, men sen, herregud vilket mysterium det blev. Helt plötsligt var markeringarna borta, det var vägskäl utan markeringar, det var små stigar genom vildvuxna ängar, traktorvägar med gyttja och ja, jag vet inte allt. Ibland hittade vi en markering, oftast mot vår riktning, men vi tänkte ju att det inte borde spela så stor roll, spåret börjar ju och slutar på samma ställe tänkte vi. Och det gjorde det säkert också, men antagligen har det området varit en aning eftersatt så det var väl ingen som tänkte på att människor faktiskt gick där. Till slut kom vi till en stor väg, vi tänkte att det var Grännavägen som var den väg vi korsade för att komma till spåret från början. Som tur var hittade vi en busshållplats med en skylt och vi fick veta att vägen gick mot Ödeshög. Helt fel håll alltså även om det såklart var bra att vi fick veta vilket håll vi inte skulle gå åt men helt oväntat läge. Så. Vi fick traska en bit på en ganska stor väg med en hel del trafik innan vi lyckades komma in i Tranås via den norra infarten - vi bor vid den södra - och äntligen visste vart vi var och hur vi skulle gå för att komma hem. Den allra sista biten var riktigt, riktigt tung, vi slappnade ju av mer och mer eftersom vi visste vart vi var och vart vi skulle och då la sig ju spänningen = trötthet.

Kontentan av det hela:

Ha alltid koll på var du är, var du ska gå och hur du ska ta dig från punkt A till punkt B.
Ha gärna en telefon med dig så att du kan ringa någon om du helt villat bort dig.
Ha med lite pengar bara ifall om att..
Ha med vattenflaska, gärna varsin om man är fler än en.
En karta kan aldrig vara dåligt, eller kompass. (Man kan ju ha den funktionen i sin telefon om inte annat).

Jag började gå igenom mina scoutkunskaper och insåg att jag kom ihåg väldigt mycket och att mycket av det faktiskt var väldigt bra att veta och kunna om man skulle råka hamna helt bort. Jag saknade dock de spårtecken vi fick lära oss; pil = dit man ska och kryss = dit man inte ska. Enkelt.

Nu känner vi oss båda väldigt möra, men nöjda ändå, solbrända blev vi och ikväll blir det lätt glass och kanske jordgubbar om det finns några kvar i affären. Jag ska dessutom drista mig till att ta en Sangria så småningom, det är jag verkligen värd!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar