lördag 8 januari 2011

Ser man på

Det har tagit ett tag, men nu verkar det som om blogger är med på att skriva inlägg igen..

Jag har inte haft särskilt bra dagar det senaste. Ganska tvärtom faktiskt. Det är väldigt tungrott och tja, jobbigt! Lite som att släpa en 100 kilos säck uppför Mount Everest. Drygt alltså. Men jag har åtminstone börjat få in tekniken när det handlar om krokning. Krokning är, kan man väl säga, en typ av virkning fast man sparar maskorna på uppläggningsvarvet och sedan maskar man av nästa varv varpå man lägger upp nya maskor osv. Resultatet blir fyrkantiga maskor - det blir väldigt snyggt tycker jag. Jag köpte två krokningsnålar på Syfestivalen i november men har inte börjat använda dem förrän nu. Givetvis kom jag inte ihåg hur man skulle göra, men, i dagens samhälle kan man ju faktiskt googla, så det var just vad jag gjorde och det gav resultat! Nu ska jag ta tag i en del restgarner och kroka några grytlappar till min mamma som har önskat sig det i säkert ett halvår.. När jag sen känner mig säkrare har jag googlat fram lite mönster på bl.a. en bebisfilt - det är ju några bullar i ugnen i bekantskapskretsen så någon av dem kanske får en sådan - alla bullarna kommer ut ungefär under samma period +/- en månad eller så, dessutom, så produktionen bör väl sättas igång så snart som möjligt. I April är ju syfestivalen på besök i Jönköping och då kan jag kanske hitta lite fler krokningsmönster (och nålar) till annat än filtar!

***** UPPDATERING *****

Jag och mannen har förresten startat en bokblogg: http://bokstoden.blogspot.com. Fortfarande finns det inga bokrecensioner, men väl två listor på vad vi läser just nu - om ni vill ha tips på det :-)

1 kommentar:

  1. Kul med en bokblogg! Men jag kommer inte in på adressen.

    Sv. Det är kul att hitta böcker som man själv läste när man var liten. Jag hoppas på att hitta böcker av Astrid Lindgren på second hand, som till exempel allra käraste syster.
    Var på en butik här i stan igår, men då hade jag inte några kontanter med mig så jag gömde en bok bakom andra böcker. Hoppas att de ligger kvar på måndag, hehe!

    Second hand ska vara billigt tycker jag, annars är det inte second hand =)

    SvaraRadera