fredag 14 januari 2011

Pilates och Balansyoga

..är det bra grejer?? Jag funderar på att testa det ena eller båda för att se om jag gillar det. Yoga-grejet känns som om det vore snajdigt med tanke på min och prattantens övningar på medveten närvaro (jag tycker nästan att de borde betala det, då kan ju våra samtal handla om annat än just det). Balans och harmoni känns ju som rätt bra saker. Eller?

Pilates har jag testat en gång själv, framför en dvd som jag köpte i Washington. Jag tyckte det var skitsvårt, att både andas i takt och göra övningar. Dock läser jag att det är bra för de som har nack- och ryggbesvär vilket jag ju har. Inte så dumt alltså.

Frågan till er är alltså: Vad har ni för erfarenhet av de olika sorterna, är det något som ni skulle rekommendera? Jag drar mig åt det där med andningen eftersom jag har väldigt svårt för det när jag är hemma. Speciellt bra är det ju i de perioder när jag är speedad eller när jag har ångest. Ytterligheterna liksom. Men. Jag tycker det är viktigt med referenser, jag vill inte göra fel sak om jag nu ens ska göra något av det alls, det har jag inte alls bestämt jag har inte ens tänkt i banorna förrän min prattant ringde i förmiddags och tyckte att jag skulle fokusera på andningen (så känn för all del ingen press).

Jag har fler frågor idag! Har någon sett Änglagård? (Jag menar då den här tredje som kommit nu). Är den sevärd på bio eller ska man se något annat och vänta på dvd:n? Om man ska se något annat - vad ska man se då? (Inget som är i stil med Spindelmannen eller liknande, det är inget för mig).

Snart är det dags för tandläkaren - bara 1 timme och 45 minuter. Tjohooo!

1 kommentar:

  1. Jag har kört yoga förut och det är jätteskönt för kroppen, men jag hade svårt för att det är en sådan långsam träning. Speciellt när jag under en period var väldigt stressad själv.


    Men nu har jag beställt en dvd med yoga för gravida. Får se hur den är =)

    SvaraRadera