fredag 25 mars 2011

Nu blir det svordomar igen

Alltså. Nu har det hänt. Igen. Vår hyresvärd vill sälja huset!! Tjohej!! Jag blir så trött. Jag orkar verkligen inte mer.. Okej. Ni ska få höra. Han vill i första hand sälja till oss, en miljon = minst 150 000 kontant, dessutom kan man tänka sig att vi behöver låna mer pengar eftersom det finns en del att göra fortfarande. Out of question. Utöver det så har både jag och maken väl insett att vi inte är perfekta som husägare, vi är liksom inte gjorda för att äga ett hus med allt vad det innebär - och - det är skönt att hyra, man behöver inte köpa nya maskiner. Exempelvis. Alltså blir köparen en av våra grannar här och det är trevliga grannar, jag gillar dem, det handlar inte så mycket om det just. De vill fortsätta hyra ut. Förhoppningsvis till oss. Men det innebär också att förutsättningarna ändras, vi vet inte vad de vill sätta för hyra, vad som kommer ingå och blablabla. Och nej, det är inte alls säkert att det blir sämre, verkligen inte, det kan mycket väl vara bra, men - det var grannen som tog upp köpefrågan med vår hyresvärd och därför tänker jag, automatiskt, baktanke. Vilket inte heller är säkert. Men varför vill man köpa ett hus som redan är uthyrt för att hyra ut? Jag känner nu att, nej, det är inte säkert att någonting förändras men det kan mycket väl göra det och jag O R K A R I N T E med privata hyresvärdar längre. Det är för osäkert, helt plötsligt så vill de sälja, helt plötsligt ändras förutsättningarna och nu känner jag verkligen att det är F Ö R M Y C K E T. Jag orkar bara inte, jag vill bara grina och dö känner jag. Jag orkar verkligen inte. Jag vill ha lugn och ro. Jag vill inte behöva oroa mig. Jag vill bara bo.

Så nu har jag skickat iväg lite ansökningar på olika lägenheter inne i stan. Jag har tänkt på det hela natten, jag har sovit också men de här tankarna har varit närvarande hela tiden. Ett av objekten är ett radhus. Och jag bor gärna i stan, bara det är en hyresvärd som tänker fortsätta vara en hyresvärd.

Haha, det blev inte en enda svordom märker jag.. Coolt.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Men nejje! Shit va jobbigt, ägarbyte på ert hus. Hoppas att de nya hyresvärdarna är sjyssta, i bästa fall kanske de blir lägre hyra! ;)

    SvaraRadera