lördag 5 mars 2011

Vad är det som har hänt??

VAR har de bra TV-programmen tagit vägen? Nu verkar det vara antingen Idol eller Melodifestivalen. Och allt i hundra veckor. Jag begriper inte? För mig som inte är så insatt verkar det ungefär såhär: Först kommer Idol-säsongen, det är lite som den allra första uttagningen till melodifestivalen. När vinnaren (och tvåan) är klara så börjar man förbereda för Melodifestivalen istället, den tar över där Idol slutar - lite som en cliffhanger. Efter jul och nyår och lite fler veckor så börjar man med Melodifestivalsförberedelserna där Idol-deltagarna får visa upp sig igen och kanske går de till och med vidare för att de är ju kändisar nuförtiden. Själva den stora Melodifestivalen är väl inte förrän i maj så fram till dess måste man fylla upp med någonting och vad blir det då? Bra filmer? Bra program? Nejnej, då ska man analysera och gå igenom alla andra medverkande länders bidrag innan man änteligen då får se om Sverige ens får vara med.. Sen. När allt är över så är det sommaruppehåll och vad det gör med TV-utbudet vet vi ju alla. Så. Till slut när hösten kommer igång, ja, då börjar det om från början. Dålig fantasi? Någon?
Som tur är finns det dock återkommande program med själ i, de(t) återkommer bara en gång om året, det bästa - VASALOPPET! Imorgon är det jag som ligger i soffan med min blåbärssoppa och följer skidåkarna till Mora (nej, jag brukar inte se hela dagen utan bara tills dess att vinnarna (dam och herr) kommit i mål).

2 kommentarer:

  1. Håller fullständigt med. Förr tyckte jag att melodifestivalen var kul när det bara var en kväll men vem orkar sitta lördag efter lördag...All spänning är borttagen och nu är det bara tjatigt.
    Kia

    SvaraRadera
  2. Hey, du glömde Let´s dance. Det kan man vara med i om det inte går så bra på sångkarriären på Idol eller Melodifestivalen! ;)

    SvaraRadera