onsdag 25 maj 2011

Inte det smartaste vi gjort

Igår när jag var hos prattanten så började vi prata datum. Det visade sig vara väldigt bra att vi gjorde det med tanke på vad jag insåg. Nämligen - vi har tänkt fel datum när det gäller resans hemdatum. Vi har tänkt (och då givetvis planerat) att vi åker hem den 7 juli. Vi kommer hem den 7 juli. På morgonen. Vad säger det? Jo, att vi åker ifrån New York den 6 juli. När man ser det såhär så är det ju ganska enkelt - lika enkelt är det tydligen att tänka fel och därför har vi också bokat Atlantic City och Philadelphia lite för sent. Konklusion? Vi måste ringa och boka om. Jag har skrivit ner bokningsnummer och telefonnummer så nu är det bara själva ringandet som återstår. Samla mod alltså. Prata lite engelska med mig själv. "Hello, my name is Åsa ..." Den som svarar: "WHAT?!? SAY YOUR NAME AGAIN ????" Jag hatar att ha ett ointernationellt namn. (Mina föräldrar tyckte att det var viktigt att vi barn hade enkla namn eftersom de själva hade ovanliga. Mitt namn är ju bara enkelt om man befinner sig Skandinavien. Max.)

Den andra funderingen, kring biljettmailet fick idag sin "lösning". Hon vill sälja dyrare biljetter till oss!! Såklart - jag min dumbom tänker att det inte finns telefonförsäljare i utlandet (eller ja, riktigt så inskränkt är jag väl inte, men vi kan ju låtsas). Hon kunde erbjuda biljetter för antingen 125$ styck, eller, 110$ styck. Med tanke på att vi köpt biljetter för 34$ styck så känns det lite, lite magstarkt att pynta mellan 220 och 250$ för att se bättre. Jag antar att telefonförsäljarprincipen är samma som här: få det du redan har att bli så dåligt som möjligt och låt det du kan få bli så skimrande att du kommer dö om du inte accepterar det. Ungefär. Så, ståndaktig som jag är, speciellt som jag slipper att ringa och argumentera, ska jag meddela att vi vill ha de biljetter vi redan köpt. All or nothing. Yes. I'm cool!

Förresten har jag äntligen hittat en snygg klänning att ha:

den är inte så vit som det ser ut, mer creme-färgad, men riktigt snygg!

3 kommentarer:

 1. åh, jag har också varit inne och suktat efter klnningarna på bonprix - finns så himla många fina, den på bilden inte minst!

  haha, vad kul att få vara med i någons dröm! du vet händelsevis inte hur det gick sen.. så att jag vet om det är nån idé alls att plugga, liksom.. :P

  angående namnet - hitta på ett annat! eller använd ett mellannamn? eller.. lägg till nåt. när jag är i USA så brukar jag heta Maja (Maya) eller Alisa.. det är liksom det de hör :)
  fast det funkar ju kanske inte om det är mer eller mindre "officiella" saker, där man måste visa ID osv när man väl kommer fram..

  kram!

  SvaraRadera
 2. Sådan tur att datummissen uppdagades! KRAM

  SvaraRadera
 3. SKITSNYGG klänning!

  SvaraRadera