måndag 16 maj 2011

Tur!

Jag har hittat mappen! Den låg på....ta-daaa....en köksstol!!! Man kan ju tro att det vore rätt lätt att hitta den där, men, när man har stolsdynor i exakt samma nyans som en mapp så kan jag rapportera att det INTE är så lätt. Speciellt inte som den dessutom ligger lite halvdold under en sjal och lite strumpor. Det var väldigt skönt att den kom till rätta, Peter hade engagerat hela sitt kollegierum i jakten. Nu ligger mappen emellertid där den ska, det vill säga i röran här på skrivbordet!!

Jag har alltid gillat uttrycket "ordning är för idioter - genier klarar även kaos", det känns rätt för mig. Ordning och reda har väl aldrig varit min grej, även om jag gärna velat och tyckt att ordning är lite snyggare i rent inredningsperspektiv. Utöver mappen så kan jag säga att kläder är ett annat oordningskapitel. Just nu har vi ju egen tvättmaskin och då kan man ju tycka att det inte är så svårt att vika ihop och lägga in kläderna på sin plats, men, eftersom vi ska flytta till ett område med gemensam tvättstuga så har vi nu börjat träna på att inte lägga in tvätten.. Idag fick jag ett ryck och det här är resultatet av den senaste tidens tvätt:


(och det här är alltså ihopvikt, så ni kan ju tänka er högen. Notera gärna färgen på stolsdynorna också, så kan ni förstå varför sökandet gick sådär..)

Idag ska hyresvärden, eller som vi kallar honom, Flame Boy (jag tror det är från ett Vänner-avsnitt, när Joey ska hitta på ett artistnamn eller något) komma hit och tapetsera. Därför var jag tvungen att flytta på våra papperskassar som är fyllda av böcker. När två akademiker bor ihop blir det en del:


Ni kan vara lugna, det här är inte allt.. (jag noterar också att på den första bilden så är det en kasse som inte innehåller böcker utan arvegods, jag ber om ursäkt för detta, ofrivilliga, försök att förleda er). 

Om det inte vore för böckerna så hade flyttandet antagligen blivit en vända mindre, men det är det å andra sidan värt. Böcker är det bästa jag vet! Hittills har vi sorterat dem i bokstavsordning, men jag tror att jag ska köra på färgsortering nästa gång. Tidigare har jag totaldissat bara tanken på det, men efter att ha sett en jämförelse i någon tidning så insåg jag att det faktiskt är rätt vilsamt för ögonen att ha det i färgordning. Det blir inte alls lika rörigt. Jag ska återkomma med en bild när det projektet är färdigt. (Kanske rimligt att anta att det blir i augusti). 

Som ni redan märkt har jag varit noggrann med dokumenterandet av dagens händelser och som avslutning kan ni få se hur Flisan reagerar på förändring/dammsugaren:

(men hon vill inte gå ut, bara titta)

Den här bilden är ifrån ett tidigare tillfälle faktiskt, jag antar att hon vill visa att hon, under inga omständigheter, tänker vara kvar här när vi flyttar..

Som ytterligare en avslutning på detta inlägg ger jag er en vacker bild på mina två nya Mårbacka-Pelargoner. Sticklingen jag fick på köpet har rotat sig bra i sitt glas och jag ska plantera den i kruka ganska snart. Tyvärr har de små veka sticklingar jag tagit från den Mårbacka jag redan hade i min ägo inte tagit sig och därför blir det ingen vit Mårbacka alls eftersom den, utöver dessa små stackare, hade dött ganska rejält. Jag tänker dock att jag ska försöka sno ytterligare en stickling från de här nykomlingarna, då kan jag nämligen ha två i likadana krukor, det blir liksom mer estetiskt tilltalande. Tycker jag. 3 kommentarer:

 1. Skönt att mappen kom tillrätta!

  Ja, det är underbart med böcker. Helt klart värt att kånka och bära på dem när man ska flytta =)

  SvaraRadera
 2. hi hi jag har 6 flyttkartonger med böcker i källaren så jag är glad jag inte bor med en akademiker, för då hade vi inte rymts här hemma ;-P Kram

  SvaraRadera
 3. Uhh, och jag som inte ens har börjat packa.. :-S

  SvaraRadera