lördag 28 maj 2011

Lass ett och två avklarat

Det kommer nog bli bra i vår nya lya. Det känns så när man är där (bortsett från galningen som brände in med sin bil på parkeringen i rekordfart just när vi var på väg därifrån - där fick jag för att jag beklagade faktumet att gaspedalen inte verkar finnas i Tranås trafikskolebilar) i alla fall. Efter en rundvandring i huset har vi nu kommit fram till följande: i källaren blir det TV-rum. Lite oväntat för oss själva faktiskt, men det blir nog rätt bra. Framtiden kommer kanske att ha en väggmålning i bakfickan - det är cementväggar som är sådär knottriga, ni vet, så det är rätt lätt att fixa till det med lite färg. Hursomhelst. Markplan: kök och vardagsrum som då blir någon slags matrum, ett stort bord med sex stolar, bokhyllor och "finböckerna", kanske korgstolar. Köket är så litet att man bara får plats med ett två-persons-bord, så ett större i vardagsrummet känns rätt viktigt. Övervåningen (där vi fick omtapetserat och det blev toppenbra): ett sovrum och ett arbetsrum samt en toalett på det. Det är allt. Det blir bra mycket mer lägenhet av det när man kan räkna med källaren bara sådär. Jag vet inte om det är så i de andra lägenheterna men det gör ju inte så mycket för vår del, vi har ju den oavsett. Det är lite dåligt att det är ganska mycket hål i väggarna, men, å andra sidan så ska vi ju sätta upp en del grejer så det går ju att täcka över ganska mycket.

Ytterligare en sak som är mindre bra är att kommunen tycker mindre bra om katter som är ute i området och springer. Funderingarna på vad vi ska göra med våra små prinsessor blir ju då såklart ganska stora, men nu har vi kommit fram till att de ska få bli innekatter igen - men att hindra dem från att gå ut om vi sitter på baksidan är ju svårt, men då kan man ju ha koll på dem också, och då går det bra (även enligt kommunen). Sen ska vi köpa ett enormt kattklätterochklovässarträd till dem, då kan de leka där. Bra att det ändå är så stort, då kan de ju leka datten. Om de sedan inte alls trivs så får vi ju ta ställning till det då, vad vi ska göra - de ska ju såklart må så bra det bara går. (En fördel med att låta katterna vara inne är ju förstås att antalet fästingar blir betydligt mindre - det är positivt både för dem och för oss).

Nu ska jag göra något vettigt. Typ kolla om det är något roligt på TV och kanske packa lite prylar i en låda. Eller något sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar