måndag 13 september 2010

...275...

Jag känner att jag hoppar från ämne till ämne ganska friskt i den här bloggen - men det är ju det som är så bra med att det är just min blogg!

Det är det här med valet. Ju mer insatt man (dvs. jag) blir, och som jag sagt tidigare, såhär insatt har jag nog aldrig varit tidigare, ju svårare blir det. Alltså, man ser plus där man tidigare alltid bara sett minus och man ser minus där man tidigare bara sett plus. När jag var ute på dagens promenad (duktig) hörde jag ett radioprogram med en skrikande programledare i P1 (minns inte vad programmet hett) där förre Center-ledaren Olof Johansson var någon slags side-kick. Han, Olof alltså, att han tyckte det varit bra om politikerna försökte enas om någonting och sedan se saken ifrån den andres synvinkel (jag tror ni fattar hur jag/han menar) för att då lär man sig väldigt mycket och man blir lite mer medveten om hur någon annan tänker. Att liksom se alla saker som man faktiskt tycker ganska lika om, och hur man kan utveckla sitt samarbete där. Sen är det ju klart att det finns olika partier för att man inte tycker lika i alla frågor, och så ska det naturligtvis vara - men istället för denna ständiga pajkastning. Bra side-kickande!

Ett område där jag under den här tiden blivit mycket kunnigare är Sveriges finanspolitik (vem kunde tro det) och hur man har hanterat krisen och på vilka sätt man har löst problem, hur man skiljer sig gentemot exempelvis Grekland som har stora problem med sin ekonomi. Det är ju hur intressant som helst! Och, faktiskt, spännande. Man får en helt annan inblick i hur saker och ting är beroende av varandra, varför det är möjligt att göra på det här viset men inte på det här, och vad som händer om man agerar på ett visst sätt jämfört med om man hade gjort det motsatta osv. Jag ska bli finansminister när jag blir stor! (Tyvärr vet jag inte för vilket parti ännu).

2 kommentarer:

  1. hej, såg dina andra kommentarer nu :p haha! jaa kom hit så vilar vi, alltid lättare att göra med någon.. var bor du söta?

    kram!

    SvaraRadera